Föräldraföreningen- varför finns den?

Föräldraföreningen för Funbo skola (FFFS) arbetar för att föra en kontinuerlig dialog med skolan och
på så sätt kunna vara med och påverkar skolmiljön, trafikmiljön och även vissa frågor kring skolverksamheten.

En viktig del av föreningens arbete är också att sätta guldkant på barnens tillvaro i skolan och på
fritids genom att sponsra aktiviteter samt utrustning. Pengarna till detta kommer både från medlemsavgiften men framförallt från de intäkter som genereras genom de av barnen mycket uppskattade aktiviteter som genomförs såsom t ex höstdisco, skridskodisco och sommarfest.

Exempel på aktiviteter och utrustning som helt eller delvis finansierats med pengar från föreningen
är skolresor och resor till Fjällnora eller UKK men även lekredskap på skolgården som till exempel utepingisbord, uteschack, åkmattor, spadar, krattor, skridskoslipning, stall och sandlåda samt förbrukningsmaterial såsom balsaträ för att tälja gubbar. En stor del av dessa aktiviteter/inköp hade inte varit möjliga att göra utan bidrag från föreningen. Skolans elever, personal och föräldrar är alla välkomna att komma med förslag på vad som behöver sponsras.

Hur kan du som förälder vara med och påverka?

Vi behöver bli fler som engagerar sig och hjälper till med aktiviteter och kommer med nya inspel och
förslag. Föreningen har möten ca två gånger per termin, dit är alla föräldrar varmt välkomna. Du
behöver inte vara med i styrelsen eller komma regelbudet på möten.

Protokoll från dessa möten anslås på föreningens sida på skolans webplats.

Vi i styrelsen kan givetvis också kontaktas när som helst i frågor som rör skolmiljön, trafiken eller idéer kring sponsring.

Hur bli man medlem?

Familjer med barn i Funbo skola har möjlighet att bli medlemmar i föreningen och på så sätt bidra till att berika barnens skolgång. Pengarna går oavkortat till material och arrangemang för våra barn.

Medlemsavgiften är 100 kronor per familj och läsår.

Pg nr 28 07 55 – 0.

Ange ditt/ dina barns namn och klass, din e-postadress samt "Föreningen Funbo
Hem och Skola" som betalningsmottagare.

Med varma hälsningar från Föräldraföreningen för Funbo Skola genom

Maria Berglund, Ordförande FFFS