Information från rektor

Mars 2017

Hej!

Detta blir mitt sista rektorsbrev till er föräldrar. Det känns ju väldigt overkligt att jag är klar med mitt yrkesliv och ska ta steget in i en ny fas av livet. Det känns både lite sorgligt och spännande. Jag trivs så himla bra på Funbo skola, med personalen och med alla eleverna. Samtidigt ska det bli härligt att få bestämma över min tid precis som jag vill!

När det gäller höstens organisation har vi beslutat att slå samman eleverna i blivande åk 3 till en klass. Elevantalet blir då ca 28 elever. Carina Karlsson kommer att vara klasslärare. Detta för att hon har större erfarenhet av åk 3 och nationella prov. Vi kommer sätta in resurser som möjliggör så många grupptimmar som möjligt.

Vidare kommer det att finnas klasserna 1a, 1b, 2a och 2b. Den blivande förskoleklassen är inte riktigt klar p g a kommunens dataproblem med antagningen.

I övrigt hänvisar jag till min efterträdare som kommer att finslipa organisation och tjänstefördelning under våren.

Kalendarium för våren och sommaren

Fffs-möte 3 april

Påsklov 10-17 april

Sommarfest 17 maj

Avslutningslunch åk 3  31 maj

Avslutning 9 juni

Fritids stängt 16 juni för planering

Fritids stängt v. 28, 29 och 30

Fritids stängt 17-18 augusti för planering
Skolan börjar 21 augusti

När eleverna nyligen diskuterade vad som är bäst med Funbo kom skogen och skolgården på första plats. Vidare uppskattas att det är bra och snälla fröknar, roliga aktiviteter på fritids, god mat och trevliga traditioner t ex hopprepsutmaning, skridskodisco och Vildmarksleden.

Slutligen ett stort tack till alla föräldrar och till Fffs för ert engagemang. Utan er guldkant vore skollivet betydligt tråkigare för eleverna.
Det viktiga i relationen mellan skola och föräldrar är att det finns en ömsesidig tillit. Det tycker jag att jag har känt under mina år i Funbo.

Tack för mig!

Kerstin Lindén